Finesse kandar bridle svart/vit

  • 7 599 kr

Finesse kandar i svart med svart paddning och silverspännen.Ett anatomiskt och rundsytt träns i mjukt amerikanskt läder med ett unikt nackstycke som förebygger

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Finesse kandar i svart med svart paddning och silverspännen.

Ett anatomiskt och rundsytt träns i mjukt amerikanskt läder med ett unikt nackstycke som förebygger tryck- och muskelskador i hästens nacke och halsmuskulatur. Tränset är försett med ett tunt pannband med snygg clinker i silver det finns även pannband med swarovski stenar att köpa separat i märket Finesse.

Info om nackstycket:

Har du någon gång försökt att få in ett finger under nackstycket när du har satt huvudlaget på hästen? Oftast får du knappt in ett finger ens.

Finesse Träns har en helt annan utformning av nackstycke jämfört med andra huvudlag på marknaden, nackstycket på dessa träns och kandar är utformad för att fördela och minska trycket på hästens nacke.

Tekniken bakom nackstycket har utvecklats av ingenjörer och experter inom området, som också har utvecklat sjukhusmadrasser för sängliggande patienter där ligg och trycksår är ett vanligt förekommande problem.

Nackstycket är tillverkat i ett unikt fibermaterial som tillåter blodflöde genom kropp (nacke) oavsett hur hästen är byggd.


Namnen bakom Finesse Träns:

En studie gjord av 2 veterinärstudenter samt Dr. Adrian Harrison på 12 stycken islandshästar visade på att alla hästar fick en betydligt bättre rörelse genom hela kroppen jämför med ett "vanligt" träns. Detta innebär att hästen inte får samma överbelastning av musklerna som med ett "vanligt" träns.

Det är inte bara hals och nacke som påverkas positivt av detta nackstycke, även Splenius & Brachiocephalius som är de två myofasicial linjerna som har en stor inverkan på hela hästens rörelser, från nacken ner till bakbenen). En mer detaljerad rapport kring ämnet kommer att finnas tillgänglig från Fakulteten för hälsa och mecal vetenskap, Köpenhamns universitet i slutet av 2019.