Back on Track Pardus Smooth Top sand svart2 799 kr

Snygg och säker ridhjälm med MIPS.

EQ3 Pardus+ är en elegant ridhjälm med god ventilation. Stilren look med en svart mattblank yta och glittrig sand i mitten. Ventilationshålen fungerar både som en dekorativ detalj och ger en god andningsfunktion till hjälmen. Linern (innerfodret) har Coolmax®-teknologi som håller dig torr och ger en behaglig känsla genom att transportera bort fukt. Fodret är avtagbart och kan enkelt tvättas rent med ljummet vatten.

Pardus är, precis som alla våra hjälmar, utrustad med Mips® Brain Protection System. Mips® är ett rotationssystem som ger markant ökad säkerhet mot hjärnskador vid senda islag och rotation.

Back on Track EQ3 Pardus+ skruv blev utsedd till Bra val i Folksams oberoende säkerhetstest av ridhjälmar 2021. Det innebär att hjälmen uppfyller lagkraven, är bättre än medelhjälmen och ger ett mycket bra skydd om olyckan skulle vara framme.

Passform
Pardus-modellen har en passform som passar bäst på något avlånga huvuden. Du kan justera storleken med en skruvfunktion baktill på hjälmen. Det gör att du får en optimal passform för just ditt huvud.