OneK Mips Avancé matt glossy top swarovski svart5 699 kr

Avancé erbjuder dig en god ventilation både fram och bak för att hålla en svalare och behagligare temperatur. Avancé modellen är designad med en funktionell poloskärm som skyddar extra mycket från solljus och från att få regn och stänk i ögonen.

Forskning visar att hjälmar med ett integrerat MIPS-system skyddar bättre mot sneda slag än hjälmar utan säkerhetssystemet. Alla OneK’s ridhjälmar är gjorda av ett avancerat formsprutat ytterskal i Polycarbonat och ABS komposit, kombinerat med en EPS liner som har flera funktioner, linern fungerar både som stötdämpning men gör också hjälmen justerbar i storlek och enkel att hålla ren.

Om Mips
Mips-systemet är designat för att på bästa sätt imitera huvudets egna säkerhetssystem. Hjärnan kan, i de fall huvudet utsätts för sneda islag (rotationer), röra sig i vätskan som finns i huvudet och på så sätt minska våldet som hjärnan annars utsätts för i händelse av fall eller slag. Mips-hjälmarna är designade med samma teknik i åtanke, där det integrerade lågfriktions-skiktet på hjälmens insida då ska absorbera den energi som annars kan orsaka skador på hjärnan.

Storlek
Storleken på hjälmen är baserat på huvudets omkrets, för att välja rätt storlek på linern se tabell nedan. Varje liner täcker två storlekar på hjälmen (cm) och kommer i rund eller oval form. Exempelvis passar storlek L i liner i skal med storlek 2 (Large), medan XS passar både i ett skal med storlek 0 (Small) och ett skal i storlek 1 (Medium).

Liner med rund form är absolut den vanligaste och det är den du väljer om du är osäker på vilken huvudform du har.
Notera att storlekarna XXXS, XXS och XXL enbart finns i rund form.

OBS.Liner ingår ej !