Pikeur Abus AirDuo ( rid & cykel hjälm)1 899 kr

Pikeur som kombinerar modern teknik och uppfyller de högsta säkerhetskraven. ABUS Pikeur fokuserar på olika material och tillverkningsprocesser i utveckling och produktion. Resultatet är en lätt, välventilerad hjälm med ett högkvalitativt utseende.

Det innovativa ventilationskonceptet lovar optimal luftcirkulation med intelligenta luftkanaler och 17 ventilationsöppningar. Hjälmen har även ett justeringssystem som kallas "Zoom Air”, som möjliggör exakt anpassning till den individuella huvudformen och är justerbar i höjdled. 

Hjälmen är designad med utskärningen för tofsen som förhindrar obehagligt tryck under hjälmen med uppsatt hår. Längden på hakremmen av smidigt fuskläder kan också justeras.

 XS 48-52, S (53 - 56 cm), M ( 55 - 58 cm) and L (58 - 61 cm*).

AirDuo är en hybridhjälm av superklassen i två avseenden. Två olika tillverkningstekniker används flera gånger i denna hjälm, vilket ger den bästa möjliga stötdämpningsegenskaper samtidigt som vikten hålls låg.

Dessutom uppfyller denna hjälm inte bara många ridhjälmsstandarder utan även cykelstandarder, så den kan användas för ridning och cykling. Visiret är avtagbart vilket snabbt förvandlar hjälmen från att se ut som en ridhjälm till att se ut som en cykelhjälm. Detta gör den idealisk för dem som cyklar till stallet.