Kollamasken 2 hästar

  • 625 kr

Beskrivningkollamasken 2 hästar är en låda som innehåller allt du behöver för att få ett snabbt svar på hur parasitläget är i dina djur.Provet analyseras av Vid

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Beskrivning

kollamasken 2 hästar är en låda som innehåller allt du behöver för att få ett snabbt svar på hur parasitläget är i dina djur.
Provet analyseras av Vidilab som är Sveriges ledande laboratorium inom träckprovsdiagnostik. 

Du behöver bara fylla i en följesedel och lägger båda proverna i samma låda, på så sätt garanteras att vi får båda proverna samtidigt. Du får ditt provsvar på individnivå, dvs. ett svar per häst. Ett snabbt, prisvärt och säkert sätt. Vidilab är Sveriges ledande laboratorium inom träckprovsdiagnostik.

kollamasken är ett provtagningskit för mask på häst innehållande:

  • följesedel
  • provtagningspåsar
  • instruktioner

I träckprovet kan ägg från följande påvisas:

  • blodmask
  • spolmask
  • fölmask

 

Bandmask- och springmaskägg kan upptäckas men för säkrare diagnostik krävs en annan analysmetod. Särskild bandmaskanalys kan beställas mot extra kostnad genom att ange detta på följesedeln. Läs mer om bandmask här: https://www.vidilab.se/fakta/hast/bandmaskdiagnostik/.

Information om springmaskanalys hittar du här: https://www.vidilab.se/instruktioner-for-springmaskprovtagning/

Om du vill ha odling satt på proverna sätter vi en samlingsodling från båda hästarna och du behöver bara betala en odlingskostnad. Önskas odling på individnivå, ange då detta på följesedeln som ett meddelande till laboratoriet. Läs mer om odling for stor blodmask här: https://www.vidilab.se/fakta/hast/odling-eller-inte/

Provet analyseras samma dag som det kommit till laboratoriet och svaret skickas senast påföljande dag. Svar sker med e-post eller brev. Odlingssvaret kommer cirka två veckor efter det första provsvaret.

Förpackningen är en returförpackning med portot betalt.
Kostnaden för laboratoriearbetet är inkluderat i priset.