Neue Schule Verbindend hunter-D 16mm

  • 2 249 kr

NS Verbindend bett för träns med D-ringar. Den anatomiska formen på Verbindend-bettet ger mer tungfrihet än de flesta andra bett du finner på marknaden. Den gen


I lager

NS Verbindend bett för träns med D-ringar. Den anatomiska formen på Verbindend-bettet ger mer tungfrihet än de flesta andra bett du finner på marknaden. Den generösa tungfriheten minskar trycket på tungan och bidrar till en minskad risk för att hästen skall lägga tungan över bettet. Verbindend-bettet har också visat sig minska belastningen på mungiporna vilket bidrar till bättre läkning vid lindrigare munsår. 

Det här bettets inverkan kan upplevas som något uppresande utan att hästen drar sig undan bettet. Bettet främjar hästens självförsörjning och ger en ordentlig överlinje. Även axelfrihet kan utvecklas med detta bett. D-ringarna är perfekta för att förbättra kontrollen i ridningen och är exceptionellt vid smala svängar i höga hastigheter. Bettet kan användas vid all sorters ridning men om du behöver ett bett som ger en finare hjälp och ett extra lyft passar detta perfekt!

Alla Neue Schules bett är tillverkade av det patenterade materialet NS Salox Gold. Salox gold materialets egenskaper är bl a att bettet värms upp fortare än många andra material, är mjukt och lätt, vilket ger en bra upplevelse för hästen och bidrar till minskar slitage på hästens tänder.

Tjocklek 16mm, D-ringar.

På grund av bettets form kurvning rekommenderas det att gå upp en storlek.