Finesse Träns bridle remont brun

  • 4 199 kr

Finesse Bridle i färgen brun och guldspännen.Ett anatomiskt och rundsytt träns med ett unikt nackstycke som förebygger tryck- och muskelskador i hästens nack- o


I lager

Finesse Bridle i färgen brun och guldspännen.

Ett anatomiskt och rundsytt träns med ett unikt nackstycke som förebygger tryck- och muskelskador i hästens nack- och halsmuskulatur. Tränset är försett med ett tunt pannband med snygg clinker i silver.

Något små i storleken.


Info om nackstycket:

Har du någon gång försökt att få in ett finger under nackstycket när du har satt huvudlaget på hästen? Oftast får du knappt in ett finger ens.

Finesse Bridle har en helt annan utformning av nackstycke jämfört med andra huvudlag på marknaden, nackstycket på dessa träns och kandar är utformad för att fördela och minska trycket på hästens nacke.

Tekniken bakom nackstycket har utvecklats av ingenjörer och experter inom området, som också har utvecklat sjukhusmadrasser för sängliggane patienter där ligg- och trycksår är ett vanligt förekommande problem.

Nackstycket är tillverkat i ett unikt fibermaterial som tillåter blodflöde genom kropp (nacke) oavsett hur hästen är byggd.


Namnen bakom Finesse Bridles:

En studie gjord av 2 veterinärstudenter samt Dr. Adrian Harrison på 12 stycken islandshästar visade på att alla hästar fick en betydligt bättre rörelse genom hela kroppen jämför med ett "vanligt" träns. Detta innebär att hästen inte får samma överbelastning av musklerna som med ett "vanligt" träns.

Det är inte bara hals och nacke som påverkas positivt av detta nackstycke, även Splenius & Brachiocephalius (som är de två myofasicial linjerna som har en stor inverkan på hela hästens rörelser, från nacken ner till bakbenen). En mer detaljerad rapport kring ämnet kommer att finnas tillgänglig från Fakulteten för hälsa och mecalvetenskap, Köpenhamns universitet i slutet av 2019.