Finesse Träns bridle Cayenne svart Lack (ej rundsytt)

  • 4 199 kr

Finesse Bridle med slätt läder i färgen svart med svart paddning, lackad nosgrimma och silverspännen. Ett anatomiskt träns med ett unikt nackstycke som för


I lager

Finesse Bridle med slätt läder i färgen svart med svart paddning, lackad nosgrimma och silverspännen. 

Ett anatomiskt träns med ett unikt nackstycke som förebygger tryck- och muskelskador i hästens nack- och halsmuskulatur. Tränset är försett med ett tunt pannband med snygg clinker i silver.

 Mycket elegant i läder och med bred nosgrimma. Kan användas av alla hästar.

Nosgrimma stängs med pullback-funktion. Nosgrimman kan enkelt tas bort, från sidan av nackstycket.

En studie gjord av 2 veterinärstudenter samt Dr. Adrian Harrison på 12 stycken islandshästar visade på att alla hästar fick en betydligt bättre rörelse genom hela kroppen jämför med ett "vanligt" träns. Detta innebär att hästen inte får samma överbelastning av musklerna som med ett "vanligt" träns.
Det är inte bara hals och nacke som påverkas positivt av detta nackstycke, även Splenius & Brachiocephalius (som är de två myofasicial linjerna som har en stor inverkan på hela hästens rörelser, från nacken ner till bakbenen). En mer detaljerad rapport kring ämnet kommer att finnas tillgänglig från Fakulteten för hälsa och mecalvetenskap, Köpenhamns universitet i slutet av 2019.