Veredus Tekno Shield boots brun

  • 1 319 kr

Veredus Tekno Shield bootsRevolutionerande boots utformade för att ge ett komplett och säkert skydd för kotled och ballar. Användbart inom alla grenar och kan a


I lager

Veredus Tekno Shield boots

Revolutionerande boots utformade för att ge ett komplett och säkert skydd för kotled och ballar. Användbart inom alla grenar och kan användas på alla underlag (gräs, sand, lera). Den särskilda anatomiska formen och det skyddande materialet garanterar en perfekt passform på hästen och ger ett komplett skydd.

Det anatomiskt utformade skyddet är i ett elastiskt material som sluter sig om hästens hov och därför eliminerar risken för rotation av skyddet.

Tekno Shield har två spännen för att säkerställa att skyddet sitter perfekt. Det första är en elastisk rem med snabbknäppning placerad runt hovväggen. Det andra är ett neoprenband med kardborre som sitter runt kotleden. Neoprenet garanterar maximal komfort och gör att problem med skav undviks.

Änden på spännet är i FLEXTAN, ett icke-deformerbart material, som spänns fast på hakar i rostfritt stål för snabbast möjliga knäppning och uppknäppning, även med bara en hand. Hålen är utformade på ett sätt som garanterar högsta säkerhet och förhindrar risken för oavsiktlig uppknäppning under ridning.

Råd om användning: Hovar kan skilja mycket i storlek och form. Produkten är inte lämplig för hovar med särskilt låga trakter.

ANDVÄND INTE HOVFETT ELLER DYLIKT UNDER SKYDDET.