OneK Mips Avance matt glitter chrom svart

  • 5 199 kr

OneK Mips Avance matt glitter chrom svart!Snygg ridhjälm med en matt yta och stilren designen som passar till allt. Integrerat MIPS-system som imiterar huvudets


I lager
OneK Mips Avance matt glitter chrom svart!
Snygg ridhjälm med en matt yta och stilren designen som passar till allt. Integrerat MIPS-system som imiterar huvudets eget säkerhetssystem, det vill säga att om huvudet utsätts för sneda islag kan hjärnan röra sig i cerebrospinalvätskan vilket ska minska våldet som hjärnan utsätts för. 
MIPS-systemet har ett integrerat lågfriktions-skikt som i vissa fall kan absorbera en del av den energi som annars kan orsaka skador på hjärnan vid sneda islag. 
Avance Chrome har bredare skärm som skuggar solljuset, skyddar om det regnar och även funkar bra under starka strålkastare i ridhus. Ventilation fram och bak hjälper till att hålla en behaglig temperatur under hela ridpasset. 
One K ridhjälmarna består av ett avancerat formsprutat ytterskal i Polycarbonat och ABS komposit, kombinerat med en EPS liner. Denna EPS liner är den centrala komponenten när det gäller stötdämpning i hjälmar. One K använder uteslutande EPS av högsta kvalitet, med en densitet som gör hjälmarna perfekta för att absorbera stötar. 
Hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar: 0, 1 och 2. Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek (XS -XXL) kan du finjustera hjälmen till perfekt passform. Linern är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbar. Finns i oval och rund variant för att ytterligare kunna justera passformen. 

OBS! Denna hjälm levereras utan liner.