Horsena Front gel pad jump

1 099 kr

Gelpad med förhöjd framdel, passande hoppsadlar, har anti-slip, tryck- och stötupptagande funktioner från Horsena.

Horsena Front Balance Gel Pad för hopp håller effektivt hoppsadeln på plats genom sin anti-slip funktion samtidigt som den har en väl utvecklad tryck- och stötupptagningsförmåga samt att den höjer sadeln fram när du vill korrigera/kompensera hästen eller sadelns form. För bästa komfort och passform för sadeln så är Horsena Front Gel Pad utformad så att putorna skall balansera stabilt, mittdelen är reducerad för minskat tryck på manke och ryggrad. Gelpadden är perforerad i ett unikt patenterat 3D-mönster som ger bättre stötdämpning och en mer optimal design.

Färg svart.
One size

Alla gelprodukter från Horsena är tillverkade av Thermoplastic Gel. Thermoplastic Gel används i medicinska produkter eftersom den är allergivänlig, giftfri, antibakteriell och lätt att tvätta. Tillverkningen sker i Italien

Thermoplasic Gel är:
- stötdämpande
- fördelar och lindrar stötar
- elastisk
- behåller formen
- 100% återvinningsbar

Horsenas gelpaddar har ett innovativ 3D-designat mönster. Den unika 3D-strukturen ger bättre stötdämpning och en mer optimal design av själva padden, vilket gör den lättare med förbättrad funktion jämfört med andra former. 3D-strukturen kännetecknas av tvärbindningar av separata hexagoner utformade för att röra sig oberoende av varandra, som därmed kan följa hästens och ryttarens rörelse.

För att skapa god andningsförmåga har Horsena ett tvåvägssystem för förbättrad luftcirkulationen under sadelpadden.