Lemieux Arctic ice boots

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Arctic Ice Boot är en generöst stor, flexibelt isskydd designad för att ge god täckning över det avsedda området. Fyra elastiska remmar möjliggör flexibel montering vilket innebär att den kan användas var som helst på hästens extremitet.

Den unika Hypo-Freeze Gel är utformad i 24 separata fickor och konturer runt benet och garanterar maximal ytkontakt med senor och fogar. Denna gel kan hålla en intensiv "arktisk" fryseffekt under den optimala tid som krävs för att kyleffekten ska påverka

Regelbunden användning av Arctic Ice Boot under korta perioder (20-30 min) efter intensiv träning för förebyggande syften för att säkerställa att ledband, senor och leder förblir täta. Ju tidigare temperaturen på senor kan sänkas efter arbete desto bättre. Detta kan gälla för dressyr med hög intensitet samt galoppering, hoppning och x-country.

Användningsinstruktioner:
Placera skydden i frysen i minst 4-6 timmar eller över natten före applicering. Använd i korta 20-30min per sessioner / flera gånger dagligen i svåra fall. Se till att remmarna är ordentligt stängda men inte för hårt.
Underhållsstyrning:
Användning av ProIce-skydd kan förhindra uppkomsten av lokal svullnad och värme. Syftet med att använda förkylning är att bryta cykeln med inflammatoriskt svar innan det orsakar cellskador.

säljs Individual/styck.