Keratex Putty 200ml

  • 249 kr
  • 224 kr

Keratex Hoof Putty är bra för att reparera hål i hovens sula.Särskilt användbar när hästen återhämtar sig efter hovböld, inflammation eller hovseparation.Produk

I lager
Lagersaldo: 1

Keratex Hoof Putty är bra för att reparera hål i hovens sula.
Särskilt användbar när hästen återhämtar sig efter hovböld, inflammation eller hovseparation.

Produkten kan användas på följande sätt:

För att täppa ett litet, oinfekterat punkteringshål efter noggrann desinficering av området, så att du kan släppa ut hästen direkt eftersom det inte krävs ett grötomslag.

För att täppa ett hål efter att en hovböld rensats och dränerats, efter noggrann desinficering av området, och du kan släppa ut din häst direkt eftersom det inte krävs ett grötomslag.

Hovslagare använder den ofta som en ytterligare stötdämpare när den används mellan en sula och strålen hos ponnyer med fångrelaterade problem

Använd genom att ta det klistriga kittet i rengjorda händer och tryck in i håligheten tills du har täppt igen noggrant för bästa resultat. Keratex Hoof Putty är ett semi-permanent vax som tätar och stabiliserar hovseparation, plus att det förhindrar att grus, lera och skräp fastnar upp i hålet och skada återhämtningsprocessen. Den klistriga fyllningsblandningen är också desinficerande, vilket gör den perfekt till återhämtning efter inflammation, bölder och håligheter.
Observera att Putty är hårt i burken men mjuknar i dina händer så att du kan forma det som du önskar.