Schockemöhle Equitus Omega Full2 999 kr

Med träns-serien Equitus så har Schockemöhle Sports satt en helt ny standard för hur ett träns med fokus på anatomin ska utformas. Equitus är Omega till skillnad från den lite mer stilrena Alpha modellen, utsmyckat med ett snyggt klinker pannband. 

Equitus tränsen har ett tydligt fokus på den känsliga anatomin i hästens ansikte, där både nerver och blodkärl ligger ytligt på många ställen och är väldigt känsliga för tryck. Nosgrimman i sig löper lite annorlunda än en mer klassisk nosgrimma och är väl vadderad även på sidostyckena. Bettet fäster enkelt i en separat rem som dessutom är utrustade med knappnitar, något som gör det enkelt att hantera.

Förutom de ovan nämnda fördelarna så har Beta även det karakteristiska breda och vadderade nackstycket som vi nu ser på i stort sett alla Schockemöhle tränsen, det är också skuret på ett sätt som inte trycker på öronen ut ger frihet till en naturlig rörelse. Tränset frilägger effektivt andningskanalerna, något som ökar komforten och verkligen gör skillnad när det gäller, då en full syresättning är avgörande för en prestation på topp Kommer i både svart och brunt. 

Equitus serien är dessutom godkänd av FEI för internationella tävlingar.